Kies taal:
Bel mij terug Offerte aanvragen Vraag brochure aan

Nikkelhardchroom Offshore industrie

In de offshore industrie staan mechanische componenten in grote mate in direct contact met agressieve stoffen, zoals zout water. De combinatie van hoge temperaturen en een zeer hoge relatieve vochtigheid is destructief voor componenten die in de offshore worden toegepast. Het gevaar op corrosie neemt nog verder toe wanneer deze omstandigheden gecombineerd worden met kleine ruimten (spleetwerking, capilaire werking) waar weinig zuurstof kan binnentreden.


Nikkelhardchromium OffshoreNikkelhardchoom beschermt

De materialen van producten die worden toegepast in omgevingen van offshore waarin ze worden blootgesteld aan agressieve stoffen moeten worden beschermd tegen de corrosie. Door deze producten te voorzien van een nikkelhardchroom oppevlaktebehandeling worden deze producten zeer goed beschermd tegen deze invloeden. Nikkelhardchroom geeft een hoge corrosiewerendheid en wordt veelal toegepast in die omgevingen zoals offshore waar sprake is van agressieve stoffen.

Componenten offshore industrie

Vrachtschepen, scheepsmotoren, booreilanden, havenkranen, sluizen, bruggen etc. bevatten allemaal componenten uit de offshore industrie welke in direct contact staan met deze omgeving. De assen, pompen, tandwielen, slijtringen, astappen, trekstangen, rotoren, (hydraulische) cilinders, zuigers, schroefbladen, riser tensioner liners, wireline systemen / componenten,  innertubes etc. dienen allemaal te worden beschermd tegen het gevaar van corrosie. Niet alleen de corrosiewerendheid maar ook de slijtvastheid van deze componenten is van groot belang om uw cost-of-operation en up-time te optimaliseren.

Werking nikkelhardchroom

De basislaag van een nikkel-hardchroom oppervlaktebehandeling is nikkel, aan te brengen in laagdikten tot 500 um. Reeds bij 35 um is de laag gegarandeerd gesloten waardoor het onderliggende basismateriaal alleen op deze wijze volledig wordt afgesloten van de buitenomgeving. De hardchroom-deklaag zorgt voor de juiste glijeigenschappen en smeereigenschappen, naast een extreem hoge weerstand tegen slijtage.

Contact

Wilt u meer weten over nikkelhardchroom in de offshore industrie of wilt u gebruik maken van een van onze diensten? Laat uw gegevens achter via het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 
Waar zijn we te vinden?

Bolderweg 50
8243 RD Lelystad
Tel.  +31 (0)320 - 411032
Fax. +31 (0)320 - 411062
Locatie van Plating Solutions in Lelystad

Waarom Plating Solutions?
  • Alle bewerkingen en behandelingen onder 1 dak
  • Tot zeer grote industriële componenten
  • Certificering, validatie en logistiek
Lees meer
Plating Solutions BV

Bolderweg 50
8243 RD Lelystad
Tel. +31 (0)320 - 411032
Fax +31 (0)320 - 411062
info@platingsolutions.nl
Netherlands