Kies taal:
Bel mij terug Offerte aanvragen Vraag brochure aan

Nikkelhardchroom

Daar waar u extreem hoge weerstand tegen corrosie eist, past Plating Solutions deze hoogwaardige oppervlaktebehandeling toe. De extreem hoge weerstand tegen corrosie wordt door middel van verschillende geavanceerde thermische en galvanische technieken aangebracht.

Nikkelhardchroom deklaagcilinder

Door een metalen onderdeel voor een machine of ander type werktuig te voorzien van een deklaag bestaande uit nikkel-hardchroom worden de materiaaleigenschappen van alle metalen gecombineerd. Zo kan het basismetaal de mechanische belastingen van het onderdeel opvangen, terwijl de nikkel en chroom deklagen het beschermt tegen bijvoorbeeld corrosie, slijtage of agressieve stoffen.

Oppervlaktestructuur

Bij nikkel hardverchromen wordt vóór het hardverchromen eerst een deklaag van nikkel aangebracht. Hiermee wordt het basismateriaal volledig afgesloten voor invloeden van buitenaf. Hardchroom heeft immers op macroniveau een noodzakelijke open structuur om de juiste smeereigenschappen te garanderen. Bij nikkel hardverchromen is de deklaag zeer hard en voorzien van de juiste oppervlaktestructuur. Dat levert onder meer een zeer hoge slijtageweerstand op.

offshore

 
Bij deze dubbele bewerking krijgt het tevens een hoge weerstand tegen de invloed van bijzonder agressieve stoffen.

Deze techniek wordt veel toegepast bij zware hydraulische en mechanische systemen in agressieve omgevingen, zoals hydraulische cilinders in waterwerken, op schepen en in de offshore industrie.

Contact

Wilt u meer weten over Nikkelhardchroom of wilt u gebruik maken van een van onze diensten? Laat uw gegevens achter via het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 
Waar zijn we te vinden?

Bolderweg 50
8243 RD Lelystad
Tel.  +31 (0)320 - 411032
Fax. +31 (0)320 - 411062
Locatie van Plating Solutions in Lelystad

Waarom Plating Solutions?
  • Alle bewerkingen en behandelingen onder 1 dak
  • Tot zeer grote industriële componenten
  • Certificering, validatie en logistiek
Lees meer
Plating Solutions BV

Bolderweg 50
8243 RD Lelystad
Tel. +31 (0)320 - 411032
Fax +31 (0)320 - 411062
info@platingsolutions.nl
Netherlands