Kies taal:
Bel mij terug Offerte aanvragen Vraag brochure aan

LaserCladding Offshore industie

In de offshore industrie staan mechanische componenten in grote mate in direct contact met agressieve stoffen zoals zout water. In combinatie met hoge temperaturen en een zeer hoge relatieve vochtigheid is hiermee de basis gelegd voor een omgeving welke destructief is voor deze componenten. Er is een groot gevaar op corrosie, welke nog verder toeneemt wanneer deze omstandigheden gecombineerd worden met kleine ruimten (spleetwerking, capilaire werking) waar weinig zuurstof kan binnentreden.

LaserCladding beschermt

De materialen van producten die worden toegepast in omgevingen van offshore waarin ze worden blootgesteld aan agressieve stoffen moeten worden beschermd tegen dit corrosiegevaar. Door deze producten te voorzien van een oppevlaktebehandeling d.m.v. LaserCladding worden deze producten zeer goed beschermd tegen deze invloeden. Door de grote verscheidenheid aan LaserClad-laag samenstellingen wordt altijd het juiste materiaal ingezet waarmee een extreem hoge corrosiewerendheid in combinatie met noodzakelijke slijtvastheid bereikt wordt. Juist in omgevingen zoals offshore waar sprake is van zeer zware toepassingen bij agressieve omstandigheden is de LaserCladlaag superieur. 

Componenten offshore industrieLaserCladding Offshore industrie

Vrachtschepen, scheepsmotoren, booreilanden, havenkranen, sluizen, bruggen etc. bevatten allemaal componenten welke ingezet worden in deze veeleisende omgeving. De assen, astappen, trekstangen, rotoren, (hydraulische) cilinders, zuigers,  offshore kraansystemen, riser tensioner systemen, wireline systemen/componenten etc. dienen allemaal te worden beschermd tegen het extreme gevaar van corrosie. Niet alleen de corrosiewerendheid maar ook de slijtvastheid van deze componenten is van groot belang om uw cost-of-operation en up-time te optimaliseren.

Werking LaserClad-laag

Door het toegevoegde materiaal te laten versmelten met het basismateriaal ontstaat een extreem hoogwaardige metallische verbinding waarmee de deklaag volledig is verenigd met het basismateriaal. Dit in tegenstelling tot HVOF- Keramische- en Galvanische deklagen waarbij sprake is van een mechanische verbinding. Het versmelten van de twee materialen vindt plaats door middel van lasertechnologie.

Op deze wijze wordt een zeer zuivere oppervlaktebehandeling gerealiseerd waarbij de beste eigenschappen van de verschillende materialen volledig behouden blijven. De opmenging tussen de 2 verschillende materialen is minimaal.

Als gevolg van de zeer hoogwaardige technologie en strenge procesbewaking wordt e.e.a. volbracht met zeer geringe warmteinbreng. Hierdoor zullen uw producten niet vervormen, iets dat de nauwkeurigheid van het eindproduct ten goede komt. 

Contact Plating Solutions

Wilt u meer weten over LaserCladding in de offshore industrie of wilt u gebruik maken van een van onze diensten? Laat uw gegevens achter via het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 
Waarom Plating Solutions?
  • Alle bewerkingen en behandelingen onder 1 dak
  • Tot zeer grote industriële componenten
  • Certificering, validatie en logistiek
Lees meer
Waar zijn we te vinden?

Bolderweg 50
8243 RD Lelystad
Tel.  +31 (0)320 - 411032
Fax. +31 (0)320 - 411062
Locatie van Plating Solutions in Lelystad

Plating Solutions BV

Bolderweg 50
8243 RD Lelystad
Tel. +31 (0)320 - 411032
Fax +31 (0)320 - 411062
info@platingsolutions.nl
Netherlands